Kunnan herrat ja rengit

 

Pitkällä virkamiestaipaleellani sain kuulla usein, että olen jäävi olemaan mukana kunnan päätösten teossa. Siitä huolimatta olin 8 vuotta valtuustossa lähinnä turhautumassa. Olisi varmaan perustuslain vastaista kieltää kunnan rengeiltä politiikkaan osallistuinen. Opettajilta kiellettiin sivistyslautakuntaan kuuluminen vuosikymmeniä sitten ja samalla poistettiin linkki koulun arkeen. Sääli.

Koska tämä blogi ei ole julkinen lehti, en jaksa kaivella faktoja, mutta muistan Uusimaan artikkelin valtuutettujen kunnallisveroista, Miten on mahdollista, että valtuuston varapuheenjohtajana on mies, joka käytännössä ei maksa, kiinteistöveroa lukuunottamatta, kunnallisveroa lainkaan. Kokoomuksesta löytyy myös kaltaisensa.

Nimeltä voisin mainitata herrat Vettenranta ja Vihreävuori, joiden panos kunnallisasioiden hoitamisessa on vakuuttava ja myös kustannuksiin osallistumisessa.

Olen myös erittäin ylpeä verovaroin ylläpidetystä ylestämme. Valikone haastatteluineen on upeinta, mitä demoratisessa yhteiskunnissa on koskaan tehty. 

Vastaisin koneen kysymyksiin ja löysin ehdokkaan, joka on yli 90-prosenttisesti kanssani samaa mieltä ja vielä poikkipuolueellisesti. En koskaan olisi voinut ajatella äänetäväni 45-vuotiasta espoolaista naisblondia, mutta vastaukset ja haastattelu vakuuttivat.

Porvoolaista viherehdokasta ajattelin äänestää, mutta hänen vaalipäällikoltään ei ole tullut mitään vastausta vaalityöhön osallistumisesta ja myös ylen haastattelua oli vaikea ymmärtää suomea puhuvana, olisin toivonut lyhyet referaatit suomeksi tai tekstityksen. Muuten hyvä kulttuuriäijä.

Kepinjatke